e-Kiosk.pl - Vege 5/2016
 
Pojedyncze wydanie
6.00 zł
100,00 zł

Opis

Wegetarianizm nie taki straszny, jak go malują; nieskomplikowane dania i na słodko, i na słono; rabarbar – sezonowe warzywo idealne do deserów; brownie dla odważnych, czyli eksperyment w kuchni; dwa wiosenne hiszpańskie przepisy, czyli chłodnik i pisto; naleśniki dla każdego, dla dziecka i dorosłego; ze zdrowiem układu pokarmowego nie ma żartów; na co zwrócić uwagę, szykując się do wegańskiego wesela; przepisy na domowe kosmetyki nawilżające z siemieniem lnianym; wywiad z Martą Dymek, czyli królową polskiego świata blogerów kulinarnych; o adopcjach w świecie zwierząt i mechanizmach, które za nimi stoją; chiński apetyt na wieprzowinę rośnie wprost proporcjonalnie do szkód wyrządzanych środowisku; walka o konie z Morskiego Oka trwa – fiakrzy pozywają, obrońcy zwierząt nie odpuszczają; czego natura może nauczyć dzieci i dlaczego tracimy z nią kontakt; murale zdobią miasta, ale mogą też odbierać im urok i przytłaczać; wywiad z wyjątkową artystką, której prace otwierają oczy i poruszają serca; recenzja całkowicie wegańskiej restauracji sushi w Warszawie; Hiszpania jest pełna bogatych aromatów i intensywnych smaków; skałki uzależniają, a miłośników wspinaczki ciągle przybywa.

Magazyn VEGE to pierwszy lifestylowy miesięcznik skierowany do świadomych i wymagających odbiorców, dbających nie tylko o siebie i swoje zdrowie, ale także o pozytywne relacje z innymi ludźmi i jakość całego otaczającego ich świata. VEGE propaguje nowoczesny, alternatywny styl życia, nie tylko wśród wegetarian. Wegetarianizm kojarzy się przede wszystkim z dietą, ale dla wielu osób to również sposób myślenia, a co za tym idzie, życia. W związku z tym pismo zapewnia dawkę rzetelnych informacji dotyczących zdrowia i żywienia, prezentuje w przystępnej formie idee leżące u podstaw tego ruchu, przedstawia gwiazdy i autorytety, którym ten światopogląd jest bliski, a także daje rady przydatne w codziennym życiu.

czytaj więcej zwiń opis