e-Kiosk.pl - Kuchnia 11/2018

czytaj

Kuchnia

11/2018 (18.10.2018)

Liczba stron: 124

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Restauracje – najsmaczniejsze miejsca Rzeszowa; Kasia i Zosia Pilitowskie, właścicielki krakowskiego baru Ranny Ptaszek; Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju; gęsina: w sosie piwnym, z czekoladą i pomarańczami, w pulpetach, z karmelizowanymi jabłkami, nadziewana podrobami; Marta Dymek piecze jesienne zapiekanki jabłkowe; 48 godzin w Kairze; Buliony wołowy i rybny.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis