e-Kiosk.pl - Restauracja 2/2014
 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł
96,00 zł

Opis

Franczyza w gastronomii – rynek franczyzy w Polsce to tak naprawdę rynek gastronomiczny, na tych zasadach operuje połowa wszystkich przedsiębiorstw w gastronomii, a w 2012 roku spośród trzech tysięcy nowych licencji aż tysiąc osiemset zaczęło działać w tym sektorze; trendy kulinarne w Polsce – ziemniaki, kasza, a może burgery, jakie trendy zdominują polską gastronomię w 2014 roku; stołeczny ratusz nieprzyjazny gastronomii – ile może trwać otwarcie kawiarni? Miesiąc, dwa, góra pół roku – jeden z naszych bohaterów mając lokal otwierał ją rok, i to nie w wyniku braku doświadczenia, poprzednio ta sztuka udała mu się w osiem miesięcy; steki z kangura – dziewięć tysięcy kilometrów po to by spróbować steku z krokodyla, emu albo kangura, czyli pomysł na gastronomiczny biznes w środku czerwonej pustyni.

Restauracja jest profesjonalnym dwumiesięcznikiem dla restauratorów, inwestorów, właścicieli i managerów lokali gastronomicznych oraz firm cateringowych, a także firm świadczących usługi dla branży HoReCa. Magazyn dostarcza swoim czytelnikom nie tylko przegląd najważniejszych informacji z rynku HoReCa. Tym co nas wyróżnia spośród innych pism o podobnej tematyce jest rozbudowana sekcja narzędziowo/poradnikowa. Zgromadziliśmy wokół pisma zespół najwybitniejszych ekspertów/praktyków z wieloletnim, popartym sukcesami doświadczeniem gastronomicznym, którzy na łamach –Restauracji- dzielą się z naszymi czytelnikami swoją wiedzą i praktycznymi poradami z zakresu zarządzania biznesem restauracyjnym.

czytaj więcej zwiń opis