e-Kiosk.pl - Restauracja 2/2015
 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł
96,00 zł

Opis

Gwiazdkę Michelina utrzymał Wojciech Amaro, ale mamy też dwóch innych zwycięzców rankingu; Francja świetnie zorganizowała imprezę promującą jej narodową kuchnię; Ewa Malika Szyc-Juchnowicz wychowała się w Algierii i sprowadziła do Gdyni jej tradycje kulinarne; jak dobrze skonstruować menu dla dzieci; po czym można poznać dobrą herbatę i jak właściwie ją przygotować; różne spojrzenia na kawę; coraz więcej Polaków wyszukuje informacji o restauracji za pomocą smartfonu; nowe przepisy każą restauratorom informować o alergenach w składzie serwowanych dań; Gdynia cierpi na brak problemów innych miast – przy głównej ulicy niewiele lokali należy do miasta; dlaczego niewiele restauracji potrafi utrzymać się na rynku kilkanaście lat; polskie wino w restauracji; sezonowość w karcie napojów oznacza nie tylko zimny cydr w lecie, lecz np. koktajle z sezonowymi produktami; niezbędne elementy, które składają się na dobrze zaprojektowany ogródek restauracyjny; Indie – wybrać restaurację; długą ewolucję przechodził dwór w Chlewiskach, by stać się hotelem Manor House z doskonałą restauracją; hummus z BeKeF.

Restauracja jest profesjonalnym dwumiesięcznikiem dla restauratorów, inwestorów, właścicieli i managerów lokali gastronomicznych oraz firm cateringowych, a także firm świadczących usługi dla branży HoReCa. Magazyn dostarcza swoim czytelnikom nie tylko przegląd najważniejszych informacji z rynku HoReCa. Tym co nas wyróżnia spośród innych pism o podobnej tematyce jest rozbudowana sekcja narzędziowo/poradnikowa. Zgromadziliśmy wokół pisma zespół najwybitniejszych ekspertów/praktyków z wieloletnim, popartym sukcesami doświadczeniem gastronomicznym, którzy na łamach –Restauracji- dzielą się z naszymi czytelnikami swoją wiedzą i praktycznymi poradami z zakresu zarządzania biznesem restauracyjnym.

czytaj więcej zwiń opis