Ćwierć wieku kabaretu i „osiemdziesiątka” Królowej Pszczoły - drżyjcie narody, nadchodzi rok Trutnia; Andrzej Skupień z Białego Dunajca dostał się do kulinarnego programu „MasterChef” – wcześniej kandydował na posła; Edward Chyc Magdzin od lat prowadzi zakład mechaniczny przy ul. Kasprowicza w Zakopanem – obserwuje też, jak na prostej szosie wyjazdowej z centrum Zakopanego zachowują się kierowcy; przewodnicy bez uprawnień narażają turystów na niebezpieczeństwo – sprawdź przed wyprawą, komu powierzasz swoje życie; Bartłomiej Jurecki, fotoreporter Tygodnika, zdobył prestiżowe nagrody w dwóch międzynarodowych konkursach.
Tygodnik Podhalański to niezależne pismo regionalne – ukazuje się już od 1989 roku na terenie Podhala, Orawy, Spisza i Pienin. Od ponad dziesięciu lat dostępne jest także w Chicago i Toronto. Na jego łamach publikowane są aktualne informacje z regionu.
Obecny nakład wynosi ok. 25 500 egzemplarzy – od 2004 roku nakład kontrolowany jest przez Związek Kontroli i Dystrybucji Prasy. Tygodnik jest publikowany w każdy czwartek.
czytaj więcej
zwiń opis