e-Kiosk.pl - Kuchnia 4/2016

czytaj

Kuchnia

4/2016 (22.03.2016)

Liczba stron: 132

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Co się dzieje w kwietniu; rzodkiewki – jemy razem z listkami; kiełki – pięć propozycji Grzegorza Łapanowskiego; sałata z pieczonej czerwonej cebuli, topinamburu i rzodkiewki; obiad pieczony na parze; Marty Dymek galaretka z prosecco i kalarepa z sumakiem; Międzynarodowy Dzień Książki – dania inspirowane naszymi lekturami; Kraj Basków usiany gwiazdkami Michelina; lody – krętą drogą przez kontynenty; jak dobrać wino do ryby.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis