e-Kiosk.pl - Kuchnia 8/2016

czytaj

Kuchnia

8/2016 (19.07.2016)

Liczba stron: 132

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Najlepsze produkty miesiąca; co się dzieje w sierpniu; kruche babeczki z lekkim kremem z mascaropne i owocami; wiśnie do mięsa i na słodko; papryka – pięć propozycji Grzegorza Łapanowskiego; naleśniki orkiszowe według Mai Sobczak; Marty Dymek pomysły na bakłażan i awokado; hiszpańskie wakacje – zapraszamy na ucztę w iberyjskim stylu; robimy włoską bezę zaparzaną; tofu – jak je zrobić samodzielnie i co z niego przyrządzić; jak to jeść – kapary; jedzenie dla torreadora – o byczych jądrach i innych meksykańskich przysmakach pisze Mirosław Wlekły; halaszle – węgierska zupa rybacka; makaron na lato; 48 godzin w Reykjaviku; wakacyjna mapa smaków – Warmia, Mazury i Podlasie; jak dobrać wino do sałatek; jarskie szaleństwo sprzed stu i więcej lat, czyli o dziejach wegetarianizmu; pastrami – kultowy smak Nowego Jorku teraz w Krakowie; felieton Marka Bieńczyka i Tadeusza Pióro; wywiad z Zofią Mautner, węgierską blogerką, która zna się na kuchni polskiej; felieton Łukasza Łuczaja o marchewniku; co czytać przy garach; sok z owoców jagodowych; zeszyt z przepisami – faszerowane warzywa.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis