e-Kiosk.pl - Kuchnia 3/2017

czytaj

Kuchnia

3/2017 (21.02.2017)

Liczba stron: 124

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Co się dzieje w marcu; cykoria – zastrzyk witamin u progu wiosny; do marcowego koszyka Dominiki Wójciak trafiły boczniaki, seler, grejpfrut, musztarda i migdały; czarna i biała rzepa według Marty Dymek; liga mistrzów – Łukasz Budzik, szef wrocławskiej restauracji Mennicza Fusion; ryba pieczona w soli – porady Pawła Zasławskiego; Maia Sobczak zaprasza na przednówkowe przysmaki z ogniska w pięknych okolicznościach przyrody; batat i szara reneta; rolmopsy śledziowe z Kaszub; masa pralinowa nie tylko w domowych czekoladkach; jak dobierać wino do potraw – rozmowa z Mateuszem Gesslerem; kluchy i kluski – pampuchy, śląskie, szpecle, ndundari i przecieraki; jak to jeść – olej kokosowy; voyage en Belgique, czyli nie tylko frytki; felieton Tessy Capponi-Borawskiej; ostrygi, czyli ocean smaku; 48 godzin w Dublinie; ryba (nie) po grecku i inne potrawy o pseudoetnicznych korzeniach; z buddyjskim mnichem Genbo Nishikawą rozmawia Katarzyna Boni; Primitivo – ulubione wino Polaków; felieton Marka Bieńczyka i Tadeusza Pióro; Czysta Karma, czyli jak się pali kawę w Krakowie; felieton Łukasza Łuczaja – bluszczyk kurdybanek; zeszyt z przepisami – dania z kiszonkami.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis