Tort orzechowy z masą serowo-gruszkową; knajpy, do których warto zaglądać; mięso jagnięce w stylu śródziemnomorskim; co podać do szampana; szybkie minidania na karnawałową domówkę; berlińska simon-dach-strasse; pstrąg pieczony w szynce parmeńskiej z cytrusowo-pietruszkowym makaronem; filet de boeuf en croute; topinambur – z czym to się je; o miejscu, gdzie spełniają się marzenia łakomczuchów i cukierkożerców; Tessa Capponi-Borawska i jej sposób na poprawę nastroju; o dobrych i złych kaloriach; królik i wino; polskie wina.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis