e-Kiosk.pl - Kuchnia 2/2012

czytaj

Kuchnia

2/2012 (26.01.2012)

Liczba stron: 100

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Uzależniające ciasteczka z Hiszpanii; drinki jak z laboratorium; w prawosławne ostatki raczymy się blinami; czy dwa dni w Marakeszu wystarczą, by naładować baterie w środku zimy; tajemnice afrodyzjaków używanych w kuchni; słynna babka nasączona rumem; przepisy na dekadenckie potrawy; żeberka pieczone w sosie ostrygowym i miodzie; grecki ser manouri – do sałatki i do lodów; polska dzika róża; Ludwik Lewin – moda sprzed lat trzystu nadal aktualna; armaniak – starszy brat koniaku.

Dodatki: SPIS PRZEPISÓW MIESIĘCZNIKA „KUCHNIA” ROK 2011.



„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis