e-Kiosk.pl - Kuchnia 7/2017

czytaj

Kuchnia

7/2017 (20.06.2017)

Liczba stron: 132

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Co się dzieje w lipcu; trendy, nowości i ciekawostki; owoce jagodowe na słodko i wytrawnie; kalafior, seler naciowy, ciecierzyca, natka pietruszki i dymka – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; słoikonomia według Marty Dymek; Robert Skubisz z restauracji Amber Room w Warszawie; mule – porady Pawła Zasławskiego; robimy koktajle na wynos; co facet może przyrządzić z truskawek; zawijaki wygnanowskie; chałka – jak, z czym i do czego; jak to jeść - matcha; Sajgon, światowa stolica smaku – relacja Katarzyny Boni; smaki przywiezione ze Sri Lanki; 48 godzin w Tiranie; miód - najstarsze słodziwo ludzkości; Anna i Wiesław Stopa, hodowcy bydła z Kaszub; Michel Moran – co to jest duch francuskiej kuchni; o rozcieńczaniu wina; felieton Łukasza Łuczaja - czubajka kania; pokazy, imprezy, konferencje i targi; restauracje, bary i kawiarnie; ZESZYT Z PRZEPISAMI - przetwory owocowe.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis