e-Kiosk.pl - Kuchnia 10/2017

czytaj

Kuchnia

10/2017 (19.09.2017)

Liczba stron: 124

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Gruszka – słodka i aromatyczna; marchewka, śliwki, miód, słonecznik i pęczak – przepisy Dominiki Wójciak; Marty Dymek sposób na kaszę i grzyby; żytni chleb z ziarnami; robimy nalewki z dzikich owoców; pieczemy szarlotkę z antonówek; Podlasie smakuje – i to jak; obcokrajowcy o potrawach znad Wisy; przez krupy do jagieł, czyli dzieje kaszy; polskie wina: spełnione ambicje; jak działają kooperatywy spożywcze.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis