e-Kiosk.pl - Kuchnia 5/2012

czytaj

Kuchnia

5/2012 (26.04.2012)

Liczba stron: 92

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Street food z Polski i zagranicy; pyszne ciasta dla fanów rabarbaru; grillujemy w Afryce Południowej; vegebox - zamawiamy ekologiczne warzywa prosto od rolnika; mąka orkiszowa w chlebie i pierogach; jak jeść pitaję, czyli smoczy owoc; pieczony kurczak z cytrynami; wiosenne danie kucharza roku 2011; jak przyrządzano drób w starożytnej Mezopotamii; recepta na długowieczność; Ewa Wieleżyńska o szampanie; o wpływie zupy z porów oraz kanapek na pożycie małżeńskie.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis