e-Kiosk.pl - Kuchnia 1/2018

czytaj

Kuchnia

1/2018 (14.12.2017)

Liczba stron: 124

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Trendy kulinarne na rok 2018; orzechy włoskie na słodko i wytrawnie; czerwona kapusta, jabłka, komosa ryżowa, orzechy włoskie, natka pietruszki – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; Marty Dymek sposób na kurkumę i kiszonki; Jakub Adamczyk, szef kuchni restauracji Winosfera w Warszawie; oczyszczanie krewetek – porady Pawła Zasławskiego; spragnieni karnawału – koktajle na sylwestra i domowe imprezy; ryż na modłę hiszpańską i włoską; brukowiec – piernik z Mazur; tahina – jak ją zrobić samodzielnie i z czym gotować; ptysie w wersji tradycyjnej i nowoczesnej według Mariety Mareckiej; jak to jeść – olej arganowy; Gwatemala, kraj szczęśliwej fasoli; smaki przywiezione z Reunion; 48 godzin w Londynie; historia – toast wznieśmy, czyli jak pić; wywiad z Arturem Morozem, szefem i właścicielem sopockiej restauracji Bulaj; wegańskie sery z Serotoniny; wywiad z Motokazu Nakamurą, szefem i właścicielem restauracji Kyo-ryori Nakamura w Kioto; sylwester w barze mlecznym; lektury kuchenne; felieton Łukasza Łuczaja – pochrzyn; ZESZYT Z PRZEPISAMI – KARNAWAŁOWE PRZYSTAWKI.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis