e-Kiosk.pl - Kuchnia 6/2012

czytaj

Kuchnia

6/2012 (29.05.2012)

Liczba stron: 92

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Lekki torcik z truskawkami; przekąski dla kibiców; drobne smakołyki na dzień dziecka; kulinarne zwyczaje piłkarzy; jedzenie na przestrzeni wieków; wizyta w kuchni Łukasza Łuczaja; lodowy deser z poziomkami; przepisy na perfekcyjne przyjęcie pod chmurką; kalafior – pasuje do zupy i do sałatki; Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim; eksperymenty ze szparagami; sztufada w ciemnym piwie z pokrzywami; miechunka peruwiańska; empanadas z musem ze szparagów i gruszek; dlaczego Włosi jedzą tyle jarzyn; o czekoladzie i rewolucji.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis