Rozmowa z Davidem Lebovitzem; wykwintne zupy na dobre samopoczucie; rejs smakoszy po wodach Dalmacji; jak smakuje soliród; czosnkowe party Tomka Woźniaka; jak przekonać się do karczochów; najstarsza ekologiczna plantacja aronii w Polsce; nowe lektury dla łasuchów; jak zrobić piwo w domu; ślimaki po burgundzku; czarny makaron z małżami św. Jakuba; o smakach swojego dzieciństwa opowiada Tessa Capponi-Borawska; Ewa Wieleżyńska o przesądach związanych z winem; Ludwik Lewin w kulinarnej podróży trasą Tour de France; poradnik subiektywny – wina z Prowansji.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis