e-Kiosk.pl - Kuchnia 7/2018

czytaj

Kuchnia

7/2018 (20.06.2018)

Liczba stron: 124

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Radek Zarębiński, sous chef Gaggan w Bangkoku o pracy w najlepszej restauracji w Azji; restauracyjne browary Trójmiasta; Szymon Bracik, szef kuchni restauracji Wodna Wieża w Pszczynie; agrest – z kaczką, w sałatce, czatneju, kisielu i z bezą; kalafior, szczypiorek, młoda kapusta, ciecierzyca i curry – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; Marta Dymek piecze letnie wersje granoli; prezentacja bloga „Z widokiem na stół”; szparagi według Szymona Kubickiego – z gruszką oraz z wiosennymi warzywami; Marieta Marecka przygotowuje lody bez mozolnego kręcenia; granita buraczkowa i sorbet malinowy; wolno, w plenerze – pełne warzyw i owoców menu na leniwy weekendowy brunch; jak to jeść – lawenda; jak wykorzystać natkę rzodkiewki, marchewki, fenkułu; jedząc na ulicy – tajski street food; 48 godzin w Skopje; Madagaskar – raj na przekór wyobraźni; weekend w Polsce – Zachodniopomorskie; historia – lód i lodówka; Perricone i inni Sycylijczycy; Książ w obiektywie nadwornego kucharza Hochbergów; DODATEK: KUCHNIA ZDROWIE – dieta DASH.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis