e-Kiosk.pl - Kuchnia 8/2018

czytaj

Kuchnia

8/2018 (19.07.2018)

Liczba stron: 124

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Rozkoszny smakuje Lwów; Marta Greber o śniadaniach, podróżowaniu oraz swym blogu „What should I eat for breakfast today?”; Michał Gniadek, szef kuchni warszawskiej restauracji Plato; kukurydza - grillowana, gotowana i pieczona, w słodkim puddingu i meksykańskiej zupie; pomidory, arbuz, młoda cebula, kolendra i oliwki – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; sierpniowe bakłażany Marty Dymek; wegańskie ciasto czekoladowe; lody Szymona Kubickiego; polski pleśniak i światowa Baked Alaska; chłodzące i orzeźwiające dania na upalne lato w mieście; skandynawski gravlax i kiszone warzywa; kasza jaglana z owocami, papryka faszerowana kaszą gryczaną, bułka owsiana z burgerem; jak to jeść - ocet balsamiczny; jak wykorzystać pulpy owocowe po wyciskaniu soków; na obiedzie u Szwejka - kulinarne oblicze Czech; 48 godzin na Bornholmie; Martynika - paradoks oczywistości; weekend w Polsce - Warmia; historia - kanapki i sandwicze; bardzo polska borówka amerykańska; wolnoobrotowe wyciskarki do soków; dieta dobra dla tarczycy.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis