e-Kiosk.pl - Kuchnia 8/2013

czytaj

Kuchnia

8/2013 (25.07.2013)

Liczba stron: 92

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Jeżynowe żelki; bałkańska kuchnia, kultura i tradycja na Dolnym Śląsku; jak upiec kurę w glinie i zrobić sałatkę z tego, co wyrosło na łące; pomidory na śniadanie, obiad i kolację; uliczne specjały znad Bosforu; ciasta z jeżynami, jagodami i wiśniami; Małgorzata Marchewka podaje brzoskwinie: duszone w winie oraz mrożone w sorbecie; z czym połączyć paprykę habanero, by nieco złagodzić jej piekielny charakter; o uprawie pszenicy płaskurki; empanadas argentinas; tajemnica bakłażana; Łukasz Klesyk o alkoholach, których nie kupicie w zwykłym sklepie; wieści i plotki ze świata szlachetnych alkoholi; raport – Polka przy garach; 12 godzin w Londynie (puby, restauracje, bazary, sklepy z dobrym jedzeniem); urządzenia, drobiazgi i gadżety do kuchni; Szymon Szlendak marynuje polędwiczki wieprzowe w ziarnach kawy i podaje je z paprykową salsą; tarta alzacka z sezonowymi owocami.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis