e-Kiosk.pl - Kuchnia 11/2013

czytaj

Kuchnia

11/2013 (25.10.2013)

Liczba stron: 124

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Winogrona ozdobą migdałowego ciasta z wanilią; fińska Karelia – kraina, w której pierogi są otwarte, a zsiadłe mleko się zapieka; na obiad w dniu św. Marcina lub bez okazji – gęsina według przepisów Macieja Nowickiego; ciastka o ściśle zdefiniowanej formie; ziemniaki na pierwszym planie; dania z jednego garnka, patelni i brytfanki; jak wykorzystać w kuchni nasiona czarnuszki siewnej; siedem pomysłów na to, czym nadziać indyka, kurczaka i kaczkę; słynne wielkopolskie rogale z białym makiem – dobre nie tylko 11 listopada; Małgorzata Marchewka uczy, jak przygotować pierś gęsi z korzenną dynią i sosem jarzębinowym; kucharz Roku 2013 i jego wariacja na temat austriackiego Tafelspitza; święto gastronomii albo polska Europa w Paryżu; Ewa Wieleżyńska o burgundzkiej i bordoskiej klasyfikacji win; Łukasz Klesyk o amerykańskiej whiskey; Poznań od śniadania do kolacji; tarta dyniowa na migdałowym spodzie.

Dodatki: Chleb, bułki i bagietki.



„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis