e-Kiosk.pl - Kuchnia 12/2013

czytaj

Kuchnia

12/2013 (27.11.2013)

Liczba stron: 132

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Zwiedzamy Drezno, Lipsk i Budziszyn, popijając grzane wino na bożonarodzeniowych jarmarkach w Saksonii; przepisy na łososia i śledzia poleca Trine Hahnemann, duńska autorka książek kulinarnych; filety z karpia można też przyrządzić w woku; przepiękne i supersmaczne ciasta; Tomasz Jakubiak i genialne w swojej prostocie przepisy na ryby i owoce morza; domowa musztarda, sos cumberland i dżem paprykowy – idealne towarzystwo dla świątecznych wędlin; suszone grzyby – w uszkach do wigilijnego barszczu, w kremowej zupie, zapiekance, terrinie; Małgorzata Marchewka piecze świąteczne ciasto czekoladowe; sos widmo – o carbonarze; Ewa Wieleżyńska o tym, jak gotować z winem; polskie nalewki, wódkę i cydr testuje dla was Łukasz Klesyk; urządzenia, drobiazgi i gadżety do kuchni.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis