e-Kiosk.pl - Kuchnia 1/2014

czytaj

Kuchnia

1/2014 (19.12.2013)

Liczba stron: 124

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Mrożone lizaki jogurtowe dla tych, którzy zimy się nie boją; langustynki, krewetki, homary, przegrzebki za Szkocji; dusimy w papierze, wędzimy w herbacie, pieczemy w soli, sianie i na drewnie; karmel nie tylko na słodko; rozgrzewające tajskie zupy i dania z woka; banan w chlebie, czatneju, curry, sosie, drinku i likierze; co doprawiać pieprzem syczuańskim; O prawdziwym sękaczu z Sejneńszczyzny; jak postępować z małżami św. Jakuba i co z nich przyrządzić; Skok do ust – saltimbocca alla romana; w poszukiwaniu czyśćca bulwiastego; Z fotografem Carlem Warnerem rozmawia Aga Kozak; dlaczego wino „pachnie” obornikiem, kompostem lub stajnią; Gdańsk – gdzie dobrze zjeść; czekoladki z orzechami.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis