e-Kiosk.pl - Kuchnia 2/2014

czytaj

Kuchnia

2/2014 (21.01.2014)

Liczba stron: 124

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Bez faworków nie ma karnawału; Kasia Boni na szlaku japońskich ryokanów; na co lecą rozwodnicy i czy kapusta jest sexy; pomarańcze na lutowe smutki; wystrzałowe przyjęcie z różowym szampanem w roli głównej; dla tych, którzy nie lubią pączków w tłusty czwartek; wegańskie przepisy na zimowe szparagi poleca Marta Dymek; jak zagęszczać zupy i sosy; sos ostrygowy to świetna przyprawa; najlepszą dojrzewającą szynkę robi się w Polsce; bażant – jak go przyrządzić, jak pokroić, a nawet jak zrobić z niego kiełbasę; gwiazdnica pospolita; z Sadaharu Aoki, mistrzem cukiernictwa, rozmawia Magdalena Kasprzyk-Chevriaux; Ewa Wieleżyńska o tym, co robi się z winem, aby je „poprawić”; Łukasz Klesyk degustuje sake; Aga Kozak poleca miejsca w Krakowie, w których można naprawdę dobrze zjeść; urządzenia, drobiazgi i gadżety do kuch; tarta cytrynowa.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis