e-Kiosk.pl - Kuchnia 4/2014

czytaj

Kuchnia

4/2014 (18.03.2014)

Liczba stron: 148

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Co się dzieje w kwietniu; najlepsze produkty sezonu; jagnięcina: kotleciki, faszerowany udziec, gulasz, burgery; domowy twaróg oraz przepisy towarzyszące: na drożdżówki, dwa serniki, babeczki i paschę; Wielkanoc – tradycyjne dania z polskich produktów regionalnych; jajko w koszulce; rzecz o tiramesu – Tessa Capponi-Borawska; dym o dym – zakaz wędzenia; oliwne bogactwo – Ludwik Lewin; Bear Grylls o surowych kozich jądrach, płynach jelitowych wielbłąda i innych; czosnek niedźwiedzi – Łukasz Łuczaj; sernik na ciasteczkowym spodzie; jak sobie poradzić z wielkanocną klęską urodzaju; wszystko, co zawsze chcieliście wiedzieć o winach mszalnych, możecie zapytać Łukasza Klesyka; homemade, czyli dobre zupy dobrze opakowane.

Dodatki: Wielkanocne baby i mazurki.



„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis