Przebój maja: szparagi na pizzy, w chłodniku i w pesto, z pumperniklem albo z łososiem; Jean Sulpice, szef dwugwiazdkowej restauracji w schronisku Oxalys w Val Thorens; ciasto drożdżowe oraz przepisy towarzyszące: brioszka, stromboli, monkey bread, placek z owocami; piknik przydrożny – pakujemy do bagażnika ciastka, sałatki, kanapki, przekąski i jedziemy na majówkę; jak zrobić majonez uczy nasz Kucharz Roku 2013; nowoczesne i tradycyjne oblicze kuchni Izraela; zielono mi – mięta rybia, bazylia pstra i kolendra wietnamska w Bielanach Wrocławskich; cukier – czy dobry na wszystko?; wywiad: Léa Lin ster – pierwsza (i jedyna) kobieta, która wygrała słynny konkurs gastronomiczny Bocuse d'Or; barszcz zwyczajny – jak go rozpoznać, jak przyrządzić, radzi Łukasz Łuczaj; wodorosty wakame; subiektywny test alkoholi prozdrowotnych.
Dodatek:
Grill.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis