e-Kiosk.pl - Kuchnia 6/2014

czytaj

Kuchnia

6/2014 (20.05.2014)

Liczba stron: 140

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Truskawki: będzie raczej słodko i deserowo, ale jest też fajny przepis na focaccię; lody podstawowe – francuskie i filadelfijskie; Dzień Dziecka i Dzień Ojca – znani kucharze gotują z dziećmi; Marty Dymek pomysły na groszek; pełne smaku i witamin napoje warzywne i owocowe; kremowe risotto ze smardzami według Kucharza Roku 2013; etniczne restauracje stolicy Francji; patriotyzm pizzy – Tessa Capponi-Borawska; w dobrym gronie – winnice lubuskie; Edmond Sailland Curnonsky – król francuskich gastronomów; o kulturze picia alkoholu pisze Ewa Wieleżyńska; Jonathan Phang – agent słynnych modelek i kucharz-podróżnik w jednej osobie; oset ostowi nierówny; ciasto czekoladowe bez mąki; Jan Kuroń o tym, jak gospodarować, aby jedzenie nie lądowało w koszu; subiektywny test cydrów; porcelana Magdaleny Łapińskiej.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis