e-Kiosk.pl - Kuchnia 1/2015

czytaj

Kuchnia

1/2015 (18.12.2014)

Liczba stron: 152

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Przebój grudnia: pomarańcze; jak powstaje karmel; najmodniejsze drinki na sylwestra; jak zrobić masło laskowe; tapasy, czyli emancypacja zakąsek; Miami: co jeść i pić w miejscu, gdzie wakacje nigdy się nie kończą; Terra Madre – Polska odsłona znanej turyńskiej imprezy slowfoodowej; wywiad: Christophe Raoux, szef legendarnej paryskiej Café de la Paix; paszport mięsa: udziec jagnięcy.
Dodatki: Zeszyt z przepisami na imprezę, Kalendarz 2015.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis