e-Kiosk.pl - Olive Edycja Polska 1/2016

czytaj

Olive Edycja Polska

1/2016 (07.12.2015)

Liczba stron: 116

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
6.00 zł

Opis

Świętujemy, żegnając Stary Rok i witając Nowy: dania główne i przystawki, którymi olśnisz gości i domowników; czekoladowe trufle z twoimi ulubionymi dodatkami; skosztuj dań, które jadają Sycylijczycy; brukselka, seler, kasztany, ostrygi i łosoś – można z nich zrobić kulinarne cuda; buraki, pasternak, jarmuż, wieprzowina – niby nic, a można je przygotować w całkiem nowy sposób; 21 tanich potraw z pomysłem; jeśli dbasz o zdrowie, na pewno zainteresują cię lekkie, głównie wegetariańskie potrawy; przepisy na rybę w kokosie i rybne ciasteczka; poznaj potrawy kuchni tatarskiej; 5 restauracji, 5 potraw, 5 szefów kuchni poleca swoje popisowe dania; jak miło spędzić czas, schodząc z klasycznych turystycznych tras Wiecznego Miasta i próbując rzymskich smakołyków.

„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Wydawany w wielu krajach na licencji brytyjskiej magazyn „Olive”, budzi wśród czytelników kulinarne pasje. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi świetną robotę, publikując interesujące przepisy dla różnych upodobań smakowych i różnych zawartości portfeli. W tym piśmie można znaleźć wiele kreatywnych wersji potraw „klasycznych”, przepisy na potrawy przygotowywane w ciągu 30 minut i 3 godzin, na potrawy wyszukane, jak też na dania proste i tanie. Motto „Olive” w postaci hasła „Gotuj, Jedz, Próbuj” wskazuje na rozległość tematyki pisma, którego misją jest również skierowanie czytelnika do ciekawych restauracji, by skosztować dań wyjątkowych.

czytaj więcej zwiń opis