e-Kiosk.pl - Olive Edycja Polska 3/2016

czytaj

Olive Edycja Polska

3/2016 (04.04.2016)

Liczba stron: 100

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
6.00 zł

Opis

Idealne zestawienia potraw na różne okazje; dlaczego warto jeść na przykład brokuły i kalafior; czy skusi was kandyzowany bekon czy może łopatka po koreańsku; jak zrobić ciasto na pizzę, którego nie trzeba wałkować; dlaczego to z jakiej wody używasz go picia i gotowania ma znaczenie; tarta ze szparagami; magia kuchni Bliskiego Wschodu; spaghetti z soczewicą zamiast mielonego mięsa; dwie wersje pysznego placka z mięsem lub w wersji wegetariańskiej; 3 sposoby na rabarbar; 3 sposoby na truskawki; szefowie kuchni zapraszają i podpowiadają, jak zrobić dania, wyglądające jak dzieła sztuki; uroki staropolskiej kuchni w dzisiejszej Wielkopolsce; weekend w Sztokholmie; niezawodne rady kulinarnej specjalistki plus przepis na wiosenną sałatkę; ostatni kęs - malinowe fale, czyli biało-różowe, lekkie jak puch pianki marsmallows.

„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Wydawany w wielu krajach na licencji brytyjskiej magazyn „Olive”, budzi wśród czytelników kulinarne pasje. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi świetną robotę, publikując interesujące przepisy dla różnych upodobań smakowych i różnych zawartości portfeli. W tym piśmie można znaleźć wiele kreatywnych wersji potraw „klasycznych”, przepisy na potrawy przygotowywane w ciągu 30 minut i 3 godzin, na potrawy wyszukane, jak też na dania proste i tanie. Motto „Olive” w postaci hasła „Gotuj, Jedz, Próbuj” wskazuje na rozległość tematyki pisma, którego misją jest również skierowanie czytelnika do ciekawych restauracji, by skosztować dań wyjątkowych.

czytaj więcej zwiń opis