e-Kiosk.pl - Olive Edycja Polska 2/2016

czytaj

Olive Edycja Polska

2/2016 (04.02.2016)

Liczba stron: 100

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
6.00 zł

Opis

Nowy pomysł na pieczenie; sałatka liońska, duszony królik i crepe suzette, czyli klasyka z kraju smakoszy; morze czekolady w naszych ciastach i ciasteczkach; suflet z kozim serem, który nie opadnie; przygotowane wcześniej, po to, by podgrzać je raz, dwa i zajadać; lekkie dania dla liczących kalorie; Janine, redaktorka brytyjskiej Olive poleca 5 wyjątkowych dań na 5 dni tygodnia; dania dla dwojga; buraki - duszone, zapiekane, w burgerach; jajka na obiad i na przystawkę; pyszne ciasteczka z serem pleśniowym; szefowie kuchni zdradzają swoje sekrety; rajskie miejsce na Podlasiu, kuszące prawdziwą wiejską kuchnią; portugalska stolica przeżywa kulinarną rewolucję; kuchenne porady i przepisy na bajeczne desery.

„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Wydawany w wielu krajach na licencji brytyjskiej magazyn „Olive”, budzi wśród czytelników kulinarne pasje. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi świetną robotę, publikując interesujące przepisy dla różnych upodobań smakowych i różnych zawartości portfeli. W tym piśmie można znaleźć wiele kreatywnych wersji potraw „klasycznych”, przepisy na potrawy przygotowywane w ciągu 30 minut i 3 godzin, na potrawy wyszukane, jak też na dania proste i tanie. Motto „Olive” w postaci hasła „Gotuj, Jedz, Próbuj” wskazuje na rozległość tematyki pisma, którego misją jest również skierowanie czytelnika do ciekawych restauracji, by skosztować dań wyjątkowych.

czytaj więcej zwiń opis