Ryby – śledzie, pstrąg, karp, mintaj i łosoś – w nowoczesnej odsłonie; miód: w słodkim nugacie, z imbirowymi skrzydełkami, pomidorowymi udkami, przekąskami warzywnymi i w sałatce gruszkowej; buraki, suszone grzyby, miód, czerwone wino i gruszki – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; łakocie na święta inne niż zwykle – z nowej książki autorki bloga „Moje wypieki”; Sardynia – szlakiem foodies; wywiad Yotamem Ottolenghim, londyńskim restauratorem i autorem książek kulinarnych.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis