e-Kiosk.pl - Kuchnia 4/2019

czytaj

Kuchnia

4/2019 (26.03.2019)

Liczba stron: 164

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
10.80 zł

Opis

Gdzie w Berlinie zjemy wspaniałe śniadanie; Katarzyna Rogowska, szefowa kuchni restauracji Cadenza i Amfora w Katowicach; Garima Arora, najlepsza szefowa kuchni w Azji, opowiada o drodze na szczyt; jajka - pomysły na oryginalne potrawy nie tylko na wielkanocny stół; Mariety Mareckiej baba drożdżowa i minitorciki na cieście revani; wielkanocne klasyczne i regionalne potrawy, a także świąteczne zwyczaje; Marta Dymek piecze wegebabę i wegepasztet; co zrobić z tym, co zostało po świętach; jak wykorzystać truskawki nie tylko na deser; które produkty smakują teraz najlepiej; Samar Khanafer przyrządza pyszne potrawy doprawione świeżymi ziołami i przyprawami korzennymi; odkrywamy liczne talenty ziemniaków; dobry fast food; czosnek niedźwiedzi - do czego go używać; co smacznego da się upiec z mąki kukurydzianej; czas na sałatki i kiełki; smażymy pierś kaczki i pieczemy pierś indyka; Grenlandia - co się jada w krainie wiecznego lodu; 48 godzin w Palma de Mallorca; przegrzebki, czyli pielgrzymka do Santiago de Compostela; weekend w Polsce - Lubelszczyzna; sery Wańczyków; Joanna Jakubiuk o Hannie Szymanderskiej; wywiad z Moniką Solińską o cechach dobrej oliwy; historia - sery, twarogi, sernice, małdrzyki i umrzyki.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis