Zakopane i okolice – w których knajpach naprawdę warto wydać pieniądze na jedzenie, a czas w nich spędzony nie będzie stracony; poznajcie Łukasza Cichego, szefa kuchni restauracji
Biała Róża; Walenty Kania o podrobach, ślimakach, rakach i królikach wie wszystko; pory - znane, ale czy doceniane; Marta Dymek zaprasza do gotowania pysznych dań za małą kasę; dlaczego pistacje są dobre nie tylko w potrawach wytrawnych; biszkopciki na karnawał piecze Marieta Marecka; kluski - pakujcie je do pudełek i odgrzejcie je sobie w pracy; seitan – do czego się przyda gluten w czystej postaci; jak wykorzystać ugotowane warzywa z bulionu; kawa, limonka, sól i... – czego jeszcze nie może zabraknąć na kolumbijskim stole; 48 godzin w Kijowie; kuchnia Ewy Peron; kawa – dzieje namiętności i podbojów; czosnek z końca Świata; DODATEK: KUCHNIA KLASYCZNA – KLUSKI I MAKARONY.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis