Trójmiasto kocha tajską kuchnię - sprawdzamy najlepsze miejscówki; Wojciech Kilian, szef kuchni restauracji Signature, o mistrzostwie natury; Dominika Donde i Agnieszka Barnat tłumaczą, jak rozpoznać dobrą i złą ceramikę użytkową; cieciorka – idealna na przedwiośniu do dań mięsnych i warzywnych; Marta Dymek przywołuje wiosnę zielonymi potrawami; wypieki bez glutenu Szymona Kubickiego; blok czekoladowy i batony karobowe fit Mariety Mareckiej; piąta ćwiartka luksusowo, czyli jak jeść podroby; zupy do pracy; anchois – przyprawa czy potrawa; jak wykorzystać wodę po kiszeniu ogórków; świetne wegewypieki z książki „Bez jaj” Agaty Wilkowskiej; Singapur – miasto przyszłości, zachwyca naturą i przepysznym jedzeniem – oprowadza nas Kasia Boni; 48 godzin w Bratysławie; irlandzki chowder; weekend w Polsce - łowickie; co wiemy o autorkach książek kulinarnych z XIX wieku; ile są warte wina zdobywające medale – felieton Tomasza Prange-Barczyńskiego; tajemnice Starego Kleparza – zwiedzamy najstarszy targ w Krakowie; Marek Bieńczyk i Tadeusz Pióro o fake foodzie; DODATEK - KUCHNIA KLASYCZNA – PRZEDWIOSENNE ZUPY.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis