San Sebastian, światowa stolica pintxos, czyli baskijskich tapas; Ernest Jagodziński, szef kuchni restauracji Autentyk w Poznaniu; daktyle na słodko i wytrawnie; Marta Dymek podsuwa pomysły na sylwestra w stylu retro; trendy w miksologii; mączne potrawy Szymona Kubickiego; orzechowe wypieki Mariety
Mareckiej w wersji tradycyjnej i eleganckiej; dania z bąbelkami; roślinna kuchnia Żydów z całego świata; zimowe pudełka mocy - z dynią, ziemniakami i grzybami; jak wykorzystać resztki po świętach - ryb, mięsiw, ciast i kutii; jak to jeść - sumak; menu w drodze z Nowosybirska przez Irkuck nad Bajkał; 48 godzin w Ammanie; kapusta kiszona ze Strasburga; Podhale; mleko w zwrotach językowych; pet-nat, czyli musy bardzo naturalne; wehikuł, browar weekendowy z Milanówka; DODATEK: KUCHNIA KLASYCZNA – Z KRUCHYM CIASTEM.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis