Najlepsze produkty miesiąca; zimowe przetwory z limonek, grejpfrutów, pomarańczy, kumkwatów i mandarynek; budyń jaglano-waniliowy z piernikowym gofrem; kuchnia Michała Tkaczyka, szefa warszawskiej restauracji Elixir; walentynki według Marty Dymek; zestaw sosów na chłodne; przysmaki na walentynkową kolację; nowy Kucharz Roku 2015 i jego zwycięska potrawa; Zosi Różyckiej kokosowa panna cotta z marakują; jak powstają superdrinki; restauracje, bary i kawiarnie, do których warto zajrzeć; przysmaki Lozanny i kantonu Vaud opisuje Dariusz Kaźmierczyk; jak powstaje benedyktynka z klasztoru w Lubiniu; rozmawiamy z Sandy McLeod, amerykańską reżyserką, która nakręciła film „Seeds of Time” o globalnym banku nasion; Marek Bieńczyk i Tadeusz Pióro o owocach tropikalnych; Łukasz Łuczaj o uszakach, czyli grzybach mung; karob; zakupy spożywcze oraz gadżety na ocieplenie; Łukasz Klesyk o polskich winach musujących; Slowpresso, ceramiczny zestaw do przelewowego parzenia kawy Justyny Karamuz; sok ze szpinaku.
Dodatki: ZESZYT Z PRZEPISAMI NA DANIA JEDNOGARNKOWE.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.