Najlepsze produkty miesiąca; ciasto z agrestem i marcepanem; arbuz – w sałatce, sushi, chłodniku, sosach i innych dodatkach; cukinia – pięć propozycji Grzegorza Łapanowskiego; naleśniki z różnych rodzajów mąki, słodkie i wytrawne; winegret na pięć sposobów; zapiski spod pokładu, czyli co się jada podczas rejsu wokół przylądka Horn; wielka podróż przez małą Szwajcarię; wywiad z Robertem Makłowiczem o jego nowej książce poświęconej kuchni dalmatyńskiej rozmawia Ewa Wagner.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis