e-Kiosk.pl - Kuchnia 10/2016

czytaj

Kuchnia

10/2016 (20.09.2016)

Liczba stron: 132

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Najlepsze produkty miesiąca; crème brûlée z gruszkami; dynia i cukinia według Sarah Britton, autorki książki „My new roots. Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku“; kapusta – pięć propozycji Grzegorza Łapanowskiego; z czym Maia Sobczak smaży ziemniaki; Marcin Popielarz, szef kuchni gdyńskiej restauracji Biały Królik; oktoberfest – dolewamy piwo tu i ówdzie, m.in. do dorsza i wołowiny; crème fraîche – z mięsem, rybą, w zupie i deserze; wywiad z prof. Alicją Nowakowską o zawiłej historii językowej ziemniaka vel kartofla.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis