Najlepsze produkty miesiąca; crème brûlée z gruszkami; dynia i cukinia według Sarah Britton, autorki książki „My new roots. Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku“; kapusta – pięć propozycji Grzegorza Łapanowskiego; z czym Maia Sobczak smaży ziemniaki; Marcin Popielarz, szef kuchni gdyńskiej restauracji Biały Królik; oktoberfest – dolewamy piwo tu i ówdzie, m.in. do dorsza i wołowiny; crème fraîche – z mięsem, rybą, w zupie i deserze; wywiad z prof. Alicją Nowakowską o zawiłej historii językowej ziemniaka vel kartofla.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis