Najlepsze produkty miesiąca; burak według Dominiki Wójciak; pietruszka – pięć propozycji Grzegorza Łapanowskiego; Justyna Słupska-Kartaczowska, szefowa kuchni wrocławskich restauracji Acquario i Monopol; Marty Dymek pomysły na dynię i kapustę; kandyzowana skórka pomarańczy – z mięsem, w deserach i z alkoholem; jesienna edycja festiwalu Restaurant Week Polska; to nie jest kraj dla wegetarian – o kulinarnych doznaniach w Argentynie pisze Mirosław Wlekły; presto straccetti, czyli skrawki mięsa na szybki obiad.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis