e-Kiosk.pl - Kuchnia 12/2016

czytaj

Kuchnia

12/2016 (17.11.2016)

Liczba stron: 132

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Najlepsze produkty miesiąca; kruche ciasteczka z cukrem pudrem; kaczka i cydr; ryby – korzenne śledzie, pstrąg, dorsz, łosoś w beszamelu, karp w winie; fasola – pięć propozycji Grzegorza Łapanowskiego; Mai Sobczak brązowy ryż z miso; Boże Narodzenie według Karola Okrasy; wina do sandacza i wołowiny; makowe pesto i pralinki Marty Dymek; pieczemy świąteczne ciasteczka; wina dla amatorów kurczaka, jagnięciny i czerwonego mięsa; marynowanie śledzi – porady Pawła Zasławskiego; pierogi – z grzybami, z suszonymi śliwkami, gryczane z serem, z soczewicą; jak to jeść – kasztany; kulinarne wrażenia z Bahamów; Armenia – kaukaska perełka; 48 godzin w Wiedniu; Gioacchino Rossini – muzyk, który porzucił karierę dla... jedzenia; co pić w Wigilię; czekolady Jakuba Piątkowskiego; Alain Ducasse – ikona francuskiej kuchni; pieprz kubeba i pieprz długi; miejsca – restauracje, bary i kawiarnie; wypieki na święta; sok z selera.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis