e-Kiosk.pl - Kuchnia 1/2017

czytaj

Kuchnia

1/2017 (20.12.2016)

Liczba stron: 132

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Co się dzieje w styczniu; jarmuż – modny, zdrowy i naprawdę smacznie przyrządzony; dynia, brukselka, czerwona cebula, granat i jaglanka – błyskawiczne propozycje Dominiki Wójciak; jak dobrać wino do potraw; Marty Dymek pomysły na kalafior i batat; Mirosław Jabłoński, szef restauracji Delight w łódzkim hotelu Andel’s; karmelizowana cebula z szybkowaru; sylwestrowe przekąski rodem z Meksyku; jak to jeść – bataty; zima z daktylami według Szymona Kubickiego; galart, czyli wielkopolskie zimne nóżki w galarecie; pasty curry – jak je przyrządzić i co z nich wyczarować; cztery sposoby na smalec; kulinarne atrakcje chińskiego Nowego Roku opisuje Magdalena Tomaszewska-Bolałek; Apulia oliwą płynąca – relacja Ewy Wagner; duch z pudełka, czyli japońskie obyczaje sylwestrowe; 48 godzin w Barcelonie; dorsz na dobre i na złe; opowieść o śledziu; traktujmy bąbelki poważnie; sery lutomierskie; dotknięcie wschodu, czyli o kurkumie; kmin, kminek i ich bracia; co czytać przy garach; zakupy – producenci polecają; relacje z wydarzeń, degustacji, prezentacji; zeszyt z przepisami – rozgrzewające dania na zimę.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis