Jak mąka z pełnego ziarna „odnajduje się” we współczesnych potrawach; co się w słowiańskich garnkach gotowało; sto lat z płatkami śniadaniowymi; wytrawne bułki, muffinki, babeczki i oryginalne chleby; obiady w pół godziny; obiady gotowe w 45 minut; treściwe obiady, najlepiej do przyrządzenia w weekend; pisarz Stanisław Tekieli analizuje, jak zmieniało się znaczenie tego słowa na przestrzeni wieków; krótki rzut oka na najbardziej zdrowe i smakowite ziarna i bakalie; mniej lub bardziej tradycyjne ciasta z dodatkiem pełnej mąki i kasz; niepozorne skarby – otręby i zarodki; przekąski z rozmaitych ziaren, płatków i bakalii; ciasteczka z pełnej mąki z dodatkiem dyni, słonecznika i innych ciekawych dodatków; smaczne kolacje, które nie pójdą w biodra; użyteczne gadżety do przygotowywania, przechowywania i podawania.
Wydanie specjalne miesięcznika „Kuchnia”.
Święta - Boże Narodzenie i Sylwester
Wydanie 6/2016 w Kolekcji dla smakoszy magazynu Kuchnia to 108 przepisów świątecznych, w tym tradycyjne potrawy wigilijne; 22 bożonarodzeniowe mięsiwa, 21 przepisów na słodkie wypieki oraz 42 potrawy idealne na sylwestrową noc.
czytaj więcej
zwiń opis