Jak powstaje złoto Azteków – od ziarna kakaowego do kakao; tabliczka dla konesera – jak rozpoznać dobry gatunek, czym różnią się rodzaje czekolady; serniki – niebo w gębie aksamitne ciasta z twarogiem i kremowym serkiem – pieczone i bez pieczenia; krok po kroku – czekoladowe dekoracje do ciast i tortów; pisarz Stanisław Tekieli o czekoladzie w języku; fondue – pomysł na udaną imprezę – jak je zorganizować; szybkie desery z użyciem wafli, herbatników, płatków owsianych, ryżu.
Wydanie specjalne miesięcznika „Kuchnia”.
Święta - Boże Narodzenie i Sylwester
Wydanie 6/2016 w Kolekcji dla smakoszy magazynu Kuchnia to 108 przepisów świątecznych, w tym tradycyjne potrawy wigilijne; 22 bożonarodzeniowe mięsiwa, 21 przepisów na słodkie wypieki oraz 42 potrawy idealne na sylwestrową noc.
czytaj więcej
zwiń opis