Dlaczego spotykamy się przy stole nie tylko po to, by jeść; skąd się wzięły wigilijne obyczaje; dania ze zbóż, warzyw i owoców; dania z grzybów i leśnych owoców; dania z ryb słodkowodnych i morskich; jak dawniej świętowano Boże Narodzenie; aromatyczne mięsiwa na gorąco i na zimno; jak zamarynować mięso; przepisy na świąteczne ciastka i ciasteczka; przepisy na pyszne zupy; przepisy na potrawy niekoniecznie tradycyjne, ale za to ciekawe; pisarz Stanisław Tekieli na tropie pochodzenia nazw świątecznych potraw i obyczajów; przepisy na potrawy do odgrzewania; przepisy na wyrafinowane przekąski; przepisy na „konkretne” potrawy na zakrapiany wieczór; rozgrzewające drinki; pomysłowe co nieco na dziecięce party; butik - świątecznie „przydasie”.
Wydanie specjalne miesięcznika „Kuchnia”.
Święta - Boże Narodzenie i Sylwester
Wydanie 6/2016 w Kolekcji dla smakoszy magazynu Kuchnia to 108 przepisów świątecznych, w tym tradycyjne potrawy wigilijne; 22 bożonarodzeniowe mięsiwa, 21 przepisów na słodkie wypieki oraz 42 potrawy idealne na sylwestrową noc.
czytaj więcej
zwiń opis