Co się dzieje w lutym; ciastka czekoladowe z kawałkami czekolady; tłusty czwartek – objadamy się pączkami, oponkami i donutami; do lutowego koszyka Dominiki Wójciak trafiły pietruszka, gruszka, natka, cytryny i pęczak; liga mistrzów – Paweł Stawicki, szef gdańskiej restauracji Mercato; wegański karnawał Marty Dymek; banany na słodko i wytrawnie; krem orzechowo-czekoladowy na sześć sposobów; dwa pomysły na brukselkę – w bezglutenowym placku i w sałatce; policzki wieprzowe – porady Pawła Zasławskiego; kuchnia regionalna – mrowisko z Podlasia; masa z mięsa mielonego na kotlety i inne przysmaki; jak to jeść – mąka ryżowa; jak kupować i przyrządzać ryby; jak żyją i co jedzą mieszkańcy Kambodży – reportaż Kasi Boni; piąta pora roku w Dusseldorfie; 48 godzin w Weronie; nie tylko skandynawskie obrzydliwości morskie; felieton Tessy Capponi-Borawskiej; wino na Walentynki; olejarnia z Grodziska Wielkopolskiego; felieton Marka Bieńczyka i Tadeusza Pióro; felieton Łukasza Łuczaja – rzeżucha; co czytać przy garach; imprezy, pokazy i warsztaty; restauracje, bary i kawiarnie; zeszyt z przepisami – dania z roślin strączkowych.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis