Co się dzieje w maju; trendy, nowości, ciekawostki; zielony groszek – słodki i delikatny symbol wiosny; szparagowy raj według Marty Dymek; Marcin Przybysz, szef warszawskiej restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich; trochę inne ptysie – porady Pawła Zasławskiego; grillujemy wieprzowinę, wołowinę, kurczaka i warzywa; czym okrasić dania z grilla; weselny kołocz ze Śląska; po co kupować ricottę, kiedy możemy sami przygotować ją domowym sposobem; jak to jeść – ogórecznik; jak się nazywa wasz ulubiony rodzaj kawy; wina idealne do BBQ; Kosowo kawiarniami stoi – relacja z kraju, który odwiedza garstka turystów; smaki przywiezione z Republiki Południowej Afryki; 48 godzin w Petersburgu; Michel Moran – być francuskim kucharzem w Polsce; pędzone przy blasku księżyca, czyli dzieje bimbru; owczarnia Lefevre, czyli o warmińskich serach wytwarzanych przez Francuza; felieton Łukasza Łuczaja – dziki bez; ZESZYT Z PRZEPISAMI – dania z ziołami i kiełkami.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis