Proste ciastka z żurawinami; twaróg, feta i mascarpone na kilka nieoczywistych sposobów; jak polubić podroby; rozgrzewające danie kucharza roku 2011; jak ugotować i zjeść tapiokę; fajne przekąski na wieczór z przyjaciółmi serwuje Tomek Woźniak; jak przygotować słynne danie z fasoli i solidną mięsną wkładką; ekologiczne wędliny – trochę nietypowe, bo robione z wołowiny; jak sportowcy dbają o linię; Ewa Wieleżyńska o winach ekologicznych; smakowity festiwal książek kucharskich; kilka pytań o koniak; kucharz – odkrycie roku 2012.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis