Pomidory – pięć wytrawnych specjałów; młoda kapusta, cukinia, rzodkiewka – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; spaghetti według Marty Dymek; Sebastian Krauzowicz z toruńskiej restauracji Sfera by Krauzowicz; spód tarty – porady Pawła Zasławskiego; świętujemy Rok Wisły, przygotowując piknik z nadwiślańskich produktów; co facet może przyrządzić z kwiatów cukinii; wielkopolska parzybroda; wytrawne i słodkie dania z domowym kefirem; nalewka wiśniowa; jak to jeść – ostrygi; apetyt na Ukrainę – relacja Sylwii Majcher; smaki przywiezione z Karaibów; 48 godzin w Tallinie; kielichy w górę – dzieje naczyń do picia; pasieka Dredziarza w Czarmuniu, w województwie kujawsko-pomorskim; o jedzeniu róż rozmawiamy z Małgorzatą Kalembą-Dróżdż; felieton Łukasza Łuczaja – wrotycz; wywiad z Tomaszem Gutem o biznesie restauracyjnym; tapas – szybka przekąska; ZESZYT Z PRZEPISAMI – PRZETWORY WARZYWNE.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis