Wielkanocne ciasteczka zamiast mazurków; przepisy z XVIII-wiecznego dzieła kulinarnego i ich współczesne interpretacje; zabawne ciasta i desery na prima aprilis; chrzan w roli głównej; co powstanie, gdy do ciasta chlebowego dodamy oliwki albo pesto; wielkanocne menu na sposób brytyjski; wątróbki w bekonie z bocniakami i sosem rokpolowym; wasabi – ostry korzeń z Japonii; pyszna marchewka – dp schrupania nie tylko na surowo; pasztet cielęco-wieprzowy z pistacjami; mocne trunki po polsku.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis