Promocja ważna do 11.12.17
Marcepan, wynalazek niemieckich aptekarzy słodkim lekiem na całe zło; komosa ryżowa, buraki, fenkuł, pomarańcza, czerwona cebula – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; Marty Dymek sposób na Wigilię bez mięsa, ale ze smakiem; Daniel Chrzanowski, szef kuchni restauracji Zafishowani w Gdańsku; ryba w papilotach – porady Pawła Zasławskiego; Boże Narodzenie – tradycyjne potrawy na wszystkie świąteczne dni; do kawy – ciasto ucierane z ananasem; co facet przyrządzi z mąki kasztanowej; zakwas buraczany i pięć pożywnych zup na jego bazie; strucla z makiem; jak to jeść – ksylitol; ciasto „Monastyrska chata”; miejsca, w których dobrze zjecie; kolacja u świętego Mikołaja, czyli kulinarna wyprawa do Finlandii; smaki przywiezione ze Styrii; 48 godzin na Maderze; porto na zimę; podziel się jedzeniem, czyli foodsharing po polsku; felieton Marka Bieńczyka i Tadeusza Pióro – czekając na Wigilię; felieton Łukasza Łuczaja – chleb świętojański; wywiad z Patrycją Dolecką, blogeką i autorką książki „Trufla. Same dobre rzeczy”; ZESZYT Z PRZEPISAMI – RYBY I MIĘSA NA ŚWIĘTA.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.